onsdag 14 maj 2008

Eftermiddagens och kvällens arbete


Älskade dottern skulle sy en klänning i slöjden. Frid och fröjd om hon bara gjort som hon skulle (men vilken 13 årning gör det?) Mamma fick rycka in o försöka rädda d som rädda gick. Först sydde vi den olivfärgade kjolen på linnet men det blev inte bra, så fram med saxen så klippte vi av den igen. Från början hade hon liv och kjol i samma tyg men när hon skulle sprätta av kjolen så blev där stora hål så den gick inte att använda igen. Den olivfärgade velouren är från Hilco och den krossade sammeten från skolslöjden, vet att Jysk säljer 5 m vääääldigt billigt.
Nåväl, vi klippte av kjolen igen och började fundera på vad vi skulle göra. Till slut kom vi fram till att vi sätter helt enklet mudd i både kjol och liv och på det sättet får vi två användbara plagg ist =) Linnet är halterneck, vilket inte syns så bra på bilden tyvärr.
Dottern är iaf nöjd och ser numera fram emot skolavslutningen då hon ska ha dessa plagg =) Själv är jag oxå nöjd med resultatet fick ju fixa o trixa en hel massa med det hon redan hade gjort. Fick sy fast en liten resår i ryggen på livet då det var alldeles för stort och själva halslinningen i livet men som sagt hon är nöjd och det är ju det viktigaste :) Sen får vi ju hoppas att fröken ger henne godkänt oxå *hahaha*

Inga kommentarer: